END OF SEASON SALE! Välj bland 5000 produter -- days --:--:-- Köp nu
5 tips för nybörjare. Hitta ditt VARFÖR och spring!

5 tips för nybörjare. Hitta ditt VARFÖR och spring!

22. 10. 2022 5 min. läsning

Vill du börja springa men vet inte om du kan hänga med? Det är inte raketvetenskap. Vi har 5 tips som hjälper dig att bli kär i löpning och upptäcka alla dess fördelar. Spring med oss!

Tips 1: Motivation och hitta ditt VARFÖR

Det första (och viktigaste) är att fråga dig själv VARFÖR du vill börja springa. Vilka är dina skäl? I början kommer du att vara full av motivation och det blir lätt att ta på sig löparskorna. Men efter ett tag kommer motivationen att dala (vilket är okej!) och disciplin med uthållighet måste komma in i spelet. Så vad är ditt VARFÖR?

  • Bättre fysisk kondition- Du kommer att förbättra din övergripande kondition, hjärt- och blodkärlsfunktion och stärka dina senor, ligament och leder. Du kommer att må bättre och ha mer energi till andra aktiviteter – oavsett om det är att gå uppför trappan eller leka med barnen.
  • Träning för ett löplopp – Den fantastiska atmosfären på ett lopp är en oförglömlig upplevelse värd att ha. Men akta dig, det är mycket beroendeframkallande!
  • Psykiskhälsa – I dagens kaotiska och stressiga tider är löpning en av aktiviteterna för att stänga av din hjärna ett tag, bara vara med dig själv och absolut ingenting att ta itu med. Dessutom är den alltid tillgänglig och gratis!
  • Bättre sömnkvalitet och gott humör – När du springer frigörs endorfiner och du kommer att tänka olika tankar och behålla positiv energi, vilket hjälper dig att gå och lägga dig med ett klart huvud.
  • Att gå ner extrakilon – Löpning är en energikrävande aktivitet och det är en lämplig typ av rörelse för viktminskning.

 

Oavsett vad ditt VARFÖR är, är huvudsaken att du måste njuta av det. Gör löpningen till DIN TID som du ser fram emot. Detta är en av de bästa fördelarna som löpning kan erbjuda dig. Och om du någonsin inte känner för det, kom ihåg ditt VARFÖR och den där fantastiska känslan under och efter löpningen.

Tips 2 - Sätt upp ett realistiskt mål

Det spelar ingen roll om ditt mål är att springa 5 km i rad, må bättre i kroppen eller träna inför ditt första lopp. Nyckelordet är REALISTISKT. Ta det sakta men säkert. Ordspråket "resan är målet" är definitivt sant när det kommer till löpning. Njut av processen, ett steg i taget, och målen kommer att följa med. Skriv ditt mål någonstans synligt så att du kan hålla det inom sikte. Visualisera det och föreställ dig att du redan har uppnått det. Känns bra, eller hur? Håll ut och förvandla det till verklighet.

Běžecký_závod

Tips 3 - Nya löparskor och kläder

Nya löparskor, nya kläder, eller bara ett nytt pannband. Testa så snart som möjligt. Vi vet alla att det fungerar! Så unna dig något nytt då och då och återuppliva din löpgarderob.

Tips 4 - Favoritspellista för löpning

Sätt på dig dina träningshörlurar, tryck på play på din favoritspellista och stick ut och spring. Kombinationen av musik och löpning är en sorts psykiskhälsa och du kommer snabbt att växa till att älska denna vana. Skapa din egen spellista för att få dig ut ur huset i alla situationer. Ljudböcker och poddar är också bra alternativ!

Běžecké_boty_oblečení_UnderArmour

Tips 5 -Upptäck nya platser

Du kan springa när som helst, var som helst och du behöver ingenting – förutom bra löparskor - för att göra det. Dra nytta av detta och upptäck nya platser och löprutter. Du kommer att bli överraskad av de dolda hörnen i din omgivning och din löptur kommer alltid att vara annorlunda och full av äventyr!

Top4Running TIPS: Kolla in den här videon från T4R-ambassadören Iva, som har tips till dig för hur du börjar springa!

Vi tror att du kommer att hitta ditt VARFÖR och genom att tillämpa våra tips kommer du att kunna hålla ut och älska att springa. Du behöver inte springa fort, långt eller slå rekord. Njut av din tid utomhus, själv eller med en grupp vänner. Löpning och träning är enorma privilegier och alla har inte möjligheten. Utnyttja in möjlighet, för det är definitivt värt det!

Utrusta dig för din löpstart med våra storsäljare!