END OF SEASON SALE! Välj bland 5000 produter -- days --:--:-- Köp nu
ASICS GEL Nimbus 25 Recension

ASICS GEL Nimbus 25 Recension

9. 1. 2023 5 min. läsning

Med nya GEL Nimbus 25 vågar ASICS göra en stor förändring av sin långvariga storsäljare för långa och enkla löpningar. "Bekvämlighet har aldrig känts bättre" - vad ligger bakom detta?

"Bekvämlighet har aldrig känts bättre!" - med detta påstående marknadsför ASICS deras 25:e version i Nimbus-familjen.

 

Under några veckor har vi haft möjlighet att testa nya ASICS GEL-Nimbus 25. Nu när vi entrat ett nytt år kan vi redan nu ge vårt första intryck av det nya långdistansundret från ASICS. Vad har förändrats i den nya GEL-Nimbus 25 från ASICS? För vilka typer av löpning är GEL-Nimbus 25 bäst lämpad? När kommer den äntligen att finnas att köpa? Ta reda på allt detta här i vår recension av ASICS GEL-Nimbus 25.

ASICS GEL Nimbus 25

Vårt först intryck

 

Redan innan jul fick vi hålla den nya ASICS GEL-Nimbus 25 i våra händer. Och redan vi första anblick märkte vi att denna sko skiljer sig från sina föregångare. Vad som omedelbart märks för de som är inbitna ASICS GEL-Nimbus-löpare: "GEL"-plattan saknas, eller är inte synlig från utsidan vid första anblicken. Men som namnet på ASICS GEL-Nimbus 25 avslöjar saknas den inte utan den är gömd inuti skosulan. En visuell förändring som definitivt kan orsaka förvirring för löpare som sprungit i denna modell länge. Formen skon har också förändrats. Den nya GEL-Nimbus-modellen är lite enklare och "rundad". Speciellt den högre sulan som numera är svängd bakåt är direkt iögonfallande. Redan vid första anblicken ser skon väldigt bekväm ut och gör att du vill testa den direkt.

Första löpningen i ASICS GEL-Nimbus 25

Så fort du tar på dig den märker du att nya ASICS GEL-Nimbus 25 skiljer sig en hel del från sina föregångare. Trots en högre och massivt utseende sula är skon otroligt lätt. Ovanmaterialet är också direkt övertygande - stretchigt och mycket andningsbart, det passar foten som en andra strumpa. Vi blev också mycket förvånade över tungan på GEL-Nimbus 25, som liksom skons ovanmaterial är gjord av mesh och kan ändras i sin form så att friktionspunkter och skav helt undviks.

 

Under de första stegen i nya GEL-Nimbus 25 märker vi direkt hur mjuk och bekväm den nya modellen av Nimbus-familjen är. Direkt får du en känsla av "lätthet" och vill bara börja springa. Så vi går ut på gatorna och kör. 

 

Steg för steg känner du skons dämpning genom den nya PURE GEL™-teknologin. Dessutom ger det redan välbekanta Flytefoam-materialet framdrivning och en extra boost under löpning. Trots den lätta meshöverdelen står foten också väldigt stadigt i skon och känns stabiliserad. Det första helhetsintrycket: mer stötdämpning, mer elasticitet och i slutändan mer komfort under löpning. Vi älskar den!

Vilka avstånd och hastigheter är GEL-Nimbus 25 för?

ASICS GEL-Nimbus 25 är den perfekta skon för långa och lätta löpturerväg eller i platt terräng. På grund av skons lägre vikt är ASICS GEL-Nimbus 25 också ett utmärkt val för medel snabba uthållighets träning samt längre tempolöpningar (1000m löpningar eller längre). Speciellt vid höga träningsvolymer kan GEL-Nimbus 25 vara till hjälp för att undvika skador.


Vår slutsats om ASICS GEL-Nimbus 25

  • ASICS GEL-Nimbus 25 är betydligt lättare än de tidigare modellerna.
  • GEL-kudden syns inte från utsidan, men den är gömd i skons innersula och erbjuder fortfarande den välbekanta komforten hos Nimbus-serien.
  • PURE GEL™-tekniken och Flytefoam-materialet ger en mycket bekväm löpupplevelse.
  • Meshmaterialet överdelen och tungan anpassar sig efter din egen fot och ger dig den nödvändiga stabiliteten.
  • Det coola och moderna utseendet på den nya ASICS GEL-Nimbus 25.

"Bekvämlighet har aldrig känts bättre!" – Vi kan definitivt bekräfta denna mening efter några veckors testning.Vi är glada över den nya ASICS GEL-Nimbus 25.

Från den 1 februari 2023 kommer ASICS GEL-Nimbus 25 att vara tillgänglig online.

Skaffa dina nya favoritskor på top4running.se