15% rabatt på nya produkter. Använd koden: SPRING15 -- days --:--:-- FÅ 15%
Go Faster Together: Behind the Runners

Go Faster Together: Behind the Runners

19. 1. 2022 6 min. läsning

Det finns en historia bakom varje löpare. På sociala medier ser det ofta så enkelt och kravlöst ut: Springa varje dag, röra på sig, vinna lopp, krossa personbästan. I verkligheten däremot, har varje löpare sina upp och ned gångar

Det finns en historia bakom varje löpare. På sociala medier ser det ofta så enkelt och kravlöst ut: Springa varje dag, röra på sig, vinna lopp, krossa personbästan. I verkligheten däremot, har varje löpare sina upp och ned gångar: om det handlar om skador, motivationsproblem eller att kämpa med sina egna personliga framsteg. 

Varje löpare har sin individuella och personliga löparhistoria. Vi ska dela den sanna och råa historien om våra ambassadörer under hela året. Allt för att ge dig motivation. Även om det verkar omöjligt, fortsätt kämpa och ge inte upp! 

Maria @mariamartinrecio

8

För Maria började allt i oktober 2015 när hon bestämd sig för att springa ett halvmaraton tillsammans med en vän - från att aldrig någonsin ha tränat löpning. För henne var det inte bara ett enormt steg fysiskt, men även mental:

"Jag tog mig igenom enorm mentalvägg, jag pratar om flera perioder av ångest och torgskräck. För de som inte känner till det sistnämnda, är det ett form av ångestsyndrom i vilken du är rädd för öppna ytor och trängsel. Så att bara gå ett par kilometer från mitt hus var stort för mig."

Löpningen har hjälpt Maria att hantera sin ångesproblematik och att rör på sig har nu blivit hennes passion. Hon har sprunigt flera halvmaror och har nu även hittat vägen till triathlon. Marias mål är att delta i en Ironman en dag. I sin videointroduktion vill hon uppmuntra alla männiksor som går igenom något tufft: 

"Hör här, du är modigare än alla din rädslor, starkare än dina demoner, vackrare innifrån och ut än alla dina idoler... Säg efter mig `Jag kan och jag ska` och låt aldrig något eller någon säga motsatsen. Sätt på dig dina skor och spring, vägarna är dina." 

Klicka här för Marias historia

 

Mona @trackingmona

Behind the runners: Mona


Mona hittade sin väg tillbaka till löpningen via friidrotten 2015 efter cirka 10 år av fotbollsträning. För henne var början av coronapandemin en riktig utmaning: både mentalt och fysiskt hamnade hon i ett djupt hål. Under början av den här tiden, hon var tvungen att avsluta en del träningspass och klarade inte att prestera som hon gjort tidigare. 

Mona found her way to running via track and field in 2015 after circa 10 years of soccer training. For her, the beginning of the lockdown was a real challenge: both mentally and physically she fell into a deep hole. During this time, she had to stop many training sessions and was unable to continue any of her previous training performances.

"En situation jag inte kände igen, jag kan inte göra något? Det hade aldrig tidigare funnits i min värld" 

Nu jobbar Mona på sin comeback. Hon vill tillbaka till banan, men den här gången lyssnar hon på sin kropp!

Klicka här för att höra Monas historia

 

Aaron @whambam_cam

Behind the runners: Aaron

Aarons resa började vid de olympiska spelen 2000 i Sydney. Att se dessa målmedvetna idrottare göra allt för att nå sina drömmar, gav honom en enorm motivation att satsa på sprint. 

Han insåg snart att kort sprint inte var för honom, men han brukade hata att springa allt som var längre än en kilometer. "Jag trodde att det var värdelöst och alldeles för uttröttande. När han sedan flyttade från Storbritannien till Berlin bestämde han sig för att ge de längre distanserna en chans trotsallt. Och långsamt blev han förälskad i den här nya typen av löpning. 

Nu får ett långpass mig i precis rätt sinnesstämning som gör det möjligt för mig att vara närvarande i mina tankar och känna mig sammankopplad med min kropp"

Självklart hade även han bakslag på vägen. Han beskriver att den största utmaningen för honom var att ta sig igenom de flertalet skador som drabbade honom. Men också att inte bara se kortsiktigt på sina resultat. 

"Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att varje steg jag tar under träning läggs ihop i min "bank" och i och med det är varje steg jag tar, ovasett hur stort eller litet, ett bidrag till min samling som kommer att användas under tävling för att ta den där vinsten eller slå ett personbästa." 

Det långsiktiga målet för en tidigare sprinter? Att slutföra ett Ultra trail 100km lopp, ett triathlon och en ironman!