END OF SEASON SALE! Välj bland 5000 produter -- days --:--:-- Köp nu
Kolfiberskor för medeldistans: Adizero Takumi Sen 8

Kolfiberskor för medeldistans: Adizero Takumi Sen 8

20. 1. 2022 4 min. läsning

Den senaste trenden: kolfiberskor specieliserade för medeldistans, från 5 kilometer till halvmaraton. I vår bloggserie Carbon Shoes för Medeldistans håller vi dig uppdaterad om de senaste släppen!

Kolfiberskor är DEN hetaste trenden för löpare. Otroliga tider på marathon- och vägdistanser har radats upp de senaste åren, mycket tack vare den senaste teknologin som används vid utvecklingen av dagen skor. Dessa aggressiva kolfiberskor har skapat diskussioner och rubriker i marathon kretsar, nu har skoindustrin även lagt sitt fokus på att utveckla dessa skor för medel- och långdistanser från 5 kilometer till halvmarathon. Ett av de märken som senast kom med en sådan sko är adidas med sin Adizero Takumi Sen 8 vilka vi presenterar för dig idag. Under årets gång, kommer andra märken som New Balance, Nike och Puma levererar sina skor av samma typ. I vår bloggserie Kolfiberbonskor för Medeldistans håller vi dig uppdaterad om de senaste släppen! 

Adizero Takumi Sen 8

Adidas Adizero Takumi Sen 8

Adidas är i framkant och har designat en kolfibersko utvecklad för medeldistans, från 5 till 10 kilometer: The Adizero Takumi Sen 8. Som namnet antyder, tillhör den här skon den snabba adidas Adizero familjen som är känd för att innehålla lättviktsskor med en hård sula. 

Vad handlar den här hypen om?

Trots att den lanserades i offentligheten för bara en månad sedan har Adizero Takumi Sen 8 redan hunnit boosta ett världsrekord. I september, hölls adidas Adizero: Road to race vid adidas huvudkvarteret i Herzogenaurach, Tyskland med några få inbjudna professionella löpare. Två helt otroliga världsrekord sattes där! En av dem var 5 kilometers rekordet satt av Senbere Teferi. Med tiden 14.29 minuter är hon nu den snabbaste kvinnan någonsin på den här distansen i ett startfält med endast kvinnor. Hon lyckades sätta det här otroliga rekordet i Adizero Takumi Sen 8. Flera andra löpare som sprang i samma skor lyckades också sätta flera otroliga personbästan. 

2

Varför är den här skon så snabb?

Carbon Energyrods teknologin i den här skon bidrar med en hård sula som ger en extra skjuts framåt. Dessutom är mellansulan försedd med Lightstrike Pro cushioning. Detta bidrar till en studsig och lätt dämpning som ger dig en boost av energi i varje steg. Kombinationen av dess två teknologier är det som gör Takumi Sen 8 till en aggressiv och snabb sko som har en dynamisk elasticitet som är exakt vad som behövs för medeldistans och ger en direkt känsla. 

Som du kan förvänta dig av en sko I Adizero familjen, så är Adizero Takumi Sen 8 extremt lätt. Detta beror på dess väldigt lätta ovansida. Unisex skon väger 192g för herr-storlek US 9/ kvinno-storlek US 10. 

Känner du dig hemma i medel- långdistans? Är du redo att attackera ditt personbästa 2022? Då är Adizero Takumi Sen 8 den rätta skon för dig: 

Klicka här för Adizero Takumi Sen 8!