END OF SEASON SALE! Välj bland 5000 produter Köp nu
Löparskor lämpliga för löpband

Löparskor lämpliga för löpband

2. 1. 2023 6 min. läsning

Vilka skor ska man ha på löpbandet och vilka är fördelarna med att springa på löpbandet? Bli inspirerad av Top4Running och njut av att springa mil inte bara utomhus utan även inomhus!

Du kanske har hört att det är tråkigt att springa på ett löpband. Men det är fel! Du kan göra lätta löpningar, långpass, korta spurter, backintervaller, promenader och mycket mer. Det är upp till dig vilken typ av löpning du planerar. Dessutom är förhållandena mycket enklare än att springa utomhus - inga förändringar i underlag, inga fotgängare och du behöver inte oroa dig för väderförhållanderna ute, verken kyl eller värme, så du behöver inte oroa dig för att välja säsongsbetonad löparkläder. DU bara springer! Allt du behöver är löparskor.

Hur väljer man löparskor för löpband?

Rätt skor är grunden för en hälsosam och njutbar löpning. Och detta gäller även när man springer på ett löpband, även om det kanske inte verkar så till en början. En stor roll spelas av:

  • Yttersula - Löpbandets yta är platt och förutsägbar, så en kvalitetsyttersula i gummi med ett litet mönster ger dig bra grepp. Trailskor med ett aggressivt mönster eller spikskor är oönskade för löpbandslöpning.
  • Dämpningsnivå - Även om ett löpband är mjukare än betong eller asfalt, bör skor ha dämpande lager för att minska stötar och överdriven stress på leder, ligament och senor. Dämpning är särskilt viktigt för personer med övervikt .
  • Ovandel som andas – Löpband placeras ofta inne i ett gym eller en byggnad där luftcirkulationen inte är lika bra som när man springer utomhus. En överdel i lätt mesh ger dig ett optimalt klimat inuti skon, även under intensiv träning.

Och vad betyder allt detta? Att din bästa vän för träning på löpbandet är vägskor. Vi har 5 tips på vilka skor du kan ha på löpbandet!

1) Nike Pegasus

Arbetshästen med vingar från Nike är väldigt populär och vi förstår verkligen. Det finns en vägversion och även en trailversion. För träning på löpbandet, välj en vägversion som Pegasus 39. Det är en flexibel och extremt bekväm sko, och du kommer att använda den för andra gymaktiviteter också. Nike React-tekniken ger fantastisk dämpning och i kombination med Zoom Air-enheten i framfoten och hälen säkerställer den ett energiskt steg. Dags att lyfta – även på löpbandet!

Män Kvinnor

nike_pegasus_39

2) adidas Ultraboost

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare njuter du av lätta löpturer, återhämtningslöpningar, långa löpturer och även promenader med adidas Ultraboost 22. BOOST-mellansulan tar hand om energiåtergången och Linear Energy Push-systemet ger mer dynamik till din rörelse. Adidas Primeknit-överdelen har ett lager av skum runt hälen för att förhindra blåsor. Tänk bara på att adidas-modellerna har en smalare konstruktion, vilket kanske inte passar dig om du har en bredare fotform.

Män Kvinnor

adidas_ultraboost

3) Asics Superblast

Även löpbandslöpningar behöver vara varierande – ibland längre uthållighetsträningar, ndra dagar snabba intervaller. Få ut det mesta av varje träningspass med Asics Superblast – en funktionell kompis för alla typer av träning. En ny medlem i BLAST-familjen har två teknologier i mellansulan - FF BLAST™ PLUS och FF BLAST™ TURBO. Dessa dämpar stötar och ger responsiv känsla och effekt. Den slitstarka AHARPLUS™-yttersulan har en bättre övergång från stöt till rebound. En mångsidig sko som tar din prestation på löpbandet till nästa nivå!

Män Kvinnor

asics_superblast

4) On Cloud X

On modeller har en bredare sula som ger ännu bättre stabilitet, stöd och säkerhet. De är lämpliga för löpare med bredare fötter och för dem som föredrar mer utrymme i tåområdet. Den tredje serien, On Cloud X 3, är idealisk för alla aktiviteter – från löpning (löpband) och gymträning till HIIT eller hopprep. Den erbjuder fantastisk dämpning, optimalt grepp och explosivitet i varje steg. Njut av att springa på löpbandet som på ett moln!

Män Kvinnor

on_running_cloud_x

5) Nike Zoom Fly

Planerar du att köra främst tempolöpningar, sprints och intervaller på löpbandet? Bär då Nike Zoom Fly-skon, närmare bestämt Nike Air Zoom Rival Fly 3. Det mjuka React-skummet i kombination med Zoom Air-enheten ger dig en smidig och bekväm känsla i höga hastigheter. Tänj dina gränser, oavsett om du springer på vägen eller på löpbandet!

Män Kvinnor

nike_zoom_fly_rival

Upptäck magin med att springa på löpband med Top4Running!