Löparskor lämpliga för skog och stigar

Löparskor lämpliga för skog och stigar

15. 11. 2022 5 min. läsning

Löparskor för skogen ska ha flera grundläggande egenskaper för säker och effektiv löpning. Ojämn terräng, rötter, stenar och fukt är kompromisslösa förhållanden. Vilken sko ska man ha?

Skogen är en av de mest populära platserna för löpning. Den är unik under varje årstid och lugnet, prasslet av löv eller fågelsången är en välsignelse för själen. För maximal njutning av att springa på skogsstigar och säkerhet måste du vara utrustad för det – och var ska du annars börja än med löparskor, som är nyckeln till varje löprunda!

Det är uppenbart att du inte kommer att klara dig särskilt bra med vägskor i skogen. Trailskor för skogsterrängen kommer att vara din bästa partner. De har flera fördelar som du kommer att uppskatta på dina skogsstigar:

  • Ett aggressivt grepp som biter i den mjuka skogsstigen och du kan springa orädd
  • Slitstarka material som skyddar dina fötter och själva skon från slitage
  • En optimal nivå av dämpning som säkerställer jämna stötar, men som fortfarande håller kontakten med ytan
  • Modeller med vattentät ovandel eller ett Gore-Tex membran som håller dina fötter torra

Varför är dessa funktioner viktiga? Under löpning hjälper de till att minska skaderisken som är betydligt högre vid löpning i skogen än på asfalt. Och vilka är skogsfavoriterna?

Vi har 5 trail- och skogsvänliga skotips för dig - var och en, en trailsko, men samtidigt lämplig för annan typ av löpning. Vilken kommer du att välja?

1. Salomon Speedcross

Salomon trailskor är alltid en bra idé. Speedcross-kollektionen är avsedd för nästan alla typer av terräng - den kommer att hålla dig på banan på skogsvägar och även i tekniska berg och stenig terräng. EnergyCell™+ placerad i mellansulan ger unik energiåterföring med betydande hållbarhet och dämpning. På grund av konstruktionen är den mer lämpad för längre och enkla löpningae än för snabba lopp.

Män Kvinnor

SalomonSpeedcross

2. adidas Terrex

Letar du efter en sko gjord av hållbara material? Detta och mycket mer erbjuds av adidas Terrex-modeller. En trailsko exklusivt för ojämn och blöt terräng i skogen, där Continental-sulan säkerställer ett utmärkt grepp, och tack vare Gore-Tex-tekniken tål dina fötter skogsdagg eller vattenpölar. Skon är slitstark, men andas samtidigt. Och när ska man ta på sig den här skon? Det här är en universell trail-träningssko för korta och även långa löpturer.

Män Kvinnor

adidasTerrex

3. Saucony Peregrine

 

Är hastighet ditt primära mål? Saucony-skon, uppkallad efter världens snabbaste fågel, ger dig bokstavligen vingar. Aggressivt grepp av PWRTRAC självhäftande gummi håller dig på den ojämna, mjuka och ofta hala skogsytan. Gör dig redo att köra, ett trailäventyr väntar!

Män Kvinnor

SauconyPeregrine

4. Inov-8 Parkclaw

Om du precis har börjat med trailrunning och skogsstigar är den här skon det rätta valet. Det ger dig den komfort och dämpning du känner från vägskor, men tack vare det optimala greppet är den lämplig för asfalterade skogsvägar och stadsparker. Powerflow+-mellansulan består av två delar - den nedre delen är hårdare och dynamisk, medan den övre delen är gjord av ett mjukare material för komfort även under långa löpturer. Mellan dessa delar finns DFB-polymerförstärkningen, som kopierar formen av senan på fotens botten (plantar fascia) och förbättrar skons övergripande stabilitet, vilket du definitivt kommer att uppskatta i skogen.

Män Kvinnor

Inov8Parkclaw

5. Altra Lone Peak

Har du topplöpform och rörlighet och letar du efter en sko för skogen med noll drop? Kontrollera sedan trailskorna från Lone Peak-kollektionen från Altra. En minimalistisk sko med medelhög dämpning och noll drop, det vill säga noll skillnad mellan höjden på dämpningen i hälen och tån. Tack vare greppet kan du lita på det i både torra och våta förhållanden. Som alla Altra-modeller har dessa en bredare form för gott om plats.

Män Kvinnor

AltraLonePeak

Top4Running-TIPS: Tvekar du fortfarande och vet inte om asfalt eller terrängyta ligger närmare dig? Prova först den gyllene medelvägen och köp löparskor lämpliga för väg och trail.

 

Som löpspecialist utrustar vi dig från topp till tå. Ta en titt på löparkläder och löparutrustning och spring mot ditt trailäventyr!

Löparkläder Löparutrustning


PRODUKTRÅD