SUMMER SALE- Tusentals rabatterade produkter med upp till 60 % rabatt KÖP NU
Löparskor med mer dämpning

Löparskor med mer dämpning

17. 5. 2023 8 min. läsning

Vilka är TOP-modellerna av löparskor med högre dämpning? Upptäck dämpade skor för landsväg och trail och njut av den komfort du behöver oavsett om du springer en lång runda eller ett lopp.

Alla löparskor har dämpande komponenter - vissa mer, andra mindre. Tillsammans med andra aspekter och tekniker skapar de en sko som kommer att passa dig bättre eller mindre bra. Vi har 10 tips på skor som är mer dämpade, lovar komfort och är bland bästsäljarna på löparmarknaden.

1) Nike Invincible 3

En populär långdistanssko som ger dig det bästa i komfort och prestanda. Nike Invincible 3 har högstödjande teknik med riktad dämpning och stabilitet för att skydda foten mot effekterna av pronation. Den vaggaformade Nike ZoomX-skumdämpningen ger komfort och en mjuk känsla under foten. Ovandelen i Flyknit andas och är slitstark på samma gång.

Drop: 9 mm
Terräng: Väg

Män Kvinnor

nike_invincible_3

2) Asics Gel-Nimbus 25

"Inget känns bättre" än den senaste modellen i Gel-Nimbus = 25-serien, som lämpar sig för lätta löprundor oavsett distans. Det är så ASICS presenterar den, och efter flera månaders testning måste vi hålla med. Gör dig redo för ny, bekvämare och ännu mer sofistikerad dämpningsteknik. Den nya, ännu bättre gelen (under hälen) som kallas PUREGEL™ ger dig den bästa dämpningen och stötdämpningen. FF BLAST™ PLUS ECO-skum i mellansulan hjälper till att absorbera stötar från slag och ger dig samtidigt energi tillbaka. Dessutom är skon tillverkad med miljön i åtanke - skummet som används är berikat med organiska ingredienser, upp till 75% av de övre basmaterialen är gjorda av återvunnet material, den färgteknik som används minskar vattenförbrukningen med upp till 33% och mängden utsläpp av koldioxid med upp till 45% jämfört med konventionella tekniker.

Drop: 8 mm
Terräng: Väg

Män Kvinnor

3) Asics Metaspeed Sky+

Vill du ha den ultimata fartupplevelsen men samtidigt ha bekväma fötter? Med Asics Metaspeed Sky+ blir denna kombination verklighet. Ännu mer FF BLAST TURBO™ dämpningsskum än i tidigare modeller ger dig extra energi och mer bounce. En kolfiberplatta i mellansulan tar hand om framdrivningen. Dess optimerade placering (något högre och plattare) med mer skum under förbättrar löpekonomin. Har du ännu inte hittat en sko för nästa lopp? Med Asics Metaspeed Sky+ är ett nytt personbästa i sikte!

Drop: 5 mm
Terräng: Väg

Män Kvinnor

asics_metaspeed_sky+

4) adidas Adizero Adios Pro 3

Den ultimata tävlingsskon för långa distanser på landsväg. Två lager av slitstarkt Lightstrike Pro foam i mellansulan garanterar komfort även efter flera mil. Men  det är inte allt mellansulan har att erbjuda. Här finns också optimerade ENERGYRODS 2.0-kolfiberdelar som ger dig optimal styvhet och energiåtergivning. Ovandelen är förstärkt på strategiska ställen och tillverkad av minst 50% återvunnet material. Continental-yttersulan ger tillförlitligt grepp även i höga hastigheter. Ett sista intressant faktum - löpare i Adizero Adios Pro-skorna vann 60% av världens viktigaste maratonlopp 2021. Wow, vi är förbluffade!

Drop: 6.5 mm
Terräng: Väg

Män Kvinnor

adidas_adizero_adios_pro_3

5) On Cloudmonster

En volymneutral sko för din vardagsträning. Som namnet antyder kan du förvänta dig en monstruös CloudTec-dämpning. Den kombineras med en explosiv Speedboard, en tydlig rocker samt Helion foam som är lätt, slitstarkt, temperatursäkert och tar hand om energiåterföringen. Vad har den här snygga trion att komma med? Stor energiåtergivning, explosiv studs och drömlik komfort.

Drop: 6 mm
Terräng: Väg

Män Kvinnor

on_cloudmonster

6) Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2

Vad är det huvudsakliga syftet med dessa skor? De är gjorda för att du ska kunna slå personliga rekord utan att behöva oroa dig för din komfort. ZoomX-skummet i full längd är extra lätt och superresponsivt. Det är utformat för att ge dig maximal hastighet, men också dämpning. På så sätt kommer dina fötter att vara fräscha för en snabb 10 km och även för de sista kilometrarna av ett maraton. Tillsammans med Zoom Air-enheterna lovar de överlägsen energiåtergivning. Atomknit-överdelen är formbar samtidigt som den är lätt och andas. Förstärkningar under foten av Flyknit-fibrer fixerar och stabiliserar hälen på ett lätt sätt.

Drop: 8 mm
Terräng: Väg

Män Kvinnor

nike_alphafly

7) New Balance FuelCell SuperComp Elite v3

Långa träningspass eller tävlingar kommer att ta en ny nivå i den här skon. New Balance FuelCell SuperComp Elite v3 drivs av en kombination av Energy Arc-teknik, en kolfiberplatta och en flexibel mellansula i FuelCell-skum med dubbla lager för maximal dämpning och komfort. Ovandelens fastare konstruktion omsluter foten och ger stabilitet, medan den ventilerande ovandelen i syntetisk mesh ser till att klimatet i skon är optimalt.

Drop: 4 mm
Terräng: Väg

Män Kvinnor

new_balance_supercomp_elite

8) Nike ZoomX Zegama

Och hoppa in i terrängen också! Du kan hantera skogsstigar och tuff bergsterräng i Nike Zegama trailmodell. ZoomX-skum i mellansulan skyddar dig mot hårda tramp, men tack vare den invändiga hälkonstruktionen och ovandelen i specialmesh kan du också behålla stabiliteten i teknisk terräng. Stabilitet och grepp underlättas också av det varierade och aggressiva mönstret på sulan. I Nike Zegama kan du njuta av ditt nästa trailäventyr till fullo, både när du tränar och tävlar.

Drop: 4 mm
Terräng: Trail/Terräng

Män Kvinnor

Nike_zegama

9) Asics Gel-Trabuco 11

Och vi ska hålla oss till ämnet traillöp. Asics GEL-Trabuco 11 är en mångsidig trailsko för korta och långa löprundor. Den ger dig anpassningsbar stabilitet och en rejäl dos GEL™-dämpning under häl och tå - Asics har lagt till ytterligare 2 mm på skumbasen för ännu bättre stötdämpning. Yttersulan har förbättrad ASICSGRIP™-teknik som ger dig tillförlitligt grepp i olika typer av terräng. Skon är lämplig för löpare med kraftig pronation.

Drop: 8 mm
Terräng: Trail/Terräng

Män Kvinnor

asics_gel-trabuco_11

10) CRAFT CTM Ultra Trail

Sist men inte minst har vi en amfibie. CRAFT CTM Ultra Trail-skon är ett utmärkt val för långdistanslöpning på en mängd olika underlag - från väg till grus och asfalterade stigar till spår och trottoarer. Dämpningen består av 40 millimeter UD Foam, som kombinerar låg vikt med hög hållbarhet. "Snabb och lätt" är mantrat för detta material, och du kommer att förstå varför efter det allra första steget. Kombinationen av detta skum med aggressiv geometri kommer att pusha dig att löpa ännu längre! Samtidigt kan du räkna med god stabilitet i terrängen och mycket hög hållbarhet tack vare den unika kemiska sammansättningen.

Drop: 10 mm
Terräng: Väg och trail

Män Kvinnor

craft_ctm

Kolla in hela utbudet av löparskor med hög dämpning och komfort.

Visa mig erbjudandet!


PRODUKTRÅD