Mitt Terräng EM - av Yassin Bouih

Mitt Terräng EM - av Yassin Bouih

21. 12. 2022 5 min. läsning

En gyllene stafett som kommer att stanna i mitt hjärta. Från träningar i vingårdarna till känslan av att sjunga nationalsången på podiet för första gången; kom närmare EM mästaren.

Hatkärleken till terränglöpning


För mig har terränglopp alltid varit som den där rätten du inte vill äta när du är liten, men som dina föräldrar vill att du ska äta för att det är nyttig. 
Jag har aldrig älskat det men jag visste att lite terränglöpning under vintern kommer göra mig starkare på sommaren!
Terränglöpning kan lära dig vad verklig ansträngning, uppoffring och anpassningsförmåga är. Även om ansträngningen är enorm har de alltid format mig fysiskt och mentalt och hjälpt till att avsluta vinterträningen på bästa sätt.
Yassin Bouih

Min träning i Reggio Emilias vingårdar

Under de senaste två åren har jag tränat för vintersäsongen i Borzanos vingårdar, i provinsen Reggio Emilia. Det är en mycket teknisk terräng med lera, kullar och kurvor i vingårdar.

På den här rutten använder jag alltid spikar, och tack vare min Nike ZoomX Dragonfly har jag känt mig mer stabil och trygg. Jag visste att resplanen för europamästerskapen i längdåkning i Venaria Real är full av relevanta backar och kullar, därför har träning i Borzano varit till stor hjälp.

Buy Nike ZoomX Dragonfly


11 december: Europamästare i 4x1500m mixed stafett


Vi visste att vi hade ett starkt lag eftersom mina lagkamrater Pietro, Gaia och Federica definitivt är bland de starkaste medeldistanslöparna i vår nationella historia.
Vi visste att det skulle vara spännande och engagerande att springa hemma. Men ingen av oss hade någonsin förväntat sig en guldmedalj, dels för att inte jinxa det och för att terräng alltid är ett mysterium, det är det omöjligt att förutse vad som kommer att hända under tävlingsdagen! När jag tänker tillbaka på loppet får jag fortfarande rysningar, både när jag tänker på mina lagkamraters sträckor och min...
Publikens jubel har varit fantastisk, som en slags knuff i ryggen till mållinjen!
Att se min lagkamrat Gaia under sista metrarna var som i slowmotion! Gruppkramen efter målgång var en underbar belöning för alla uppoffringar som gjorts i vingårdarna!

Små men oförglömliga stunder


Det har varit många detaljer som gjort allt oförglömligt. Människor som skriker våra namn, rökbomber, affischer, känslorna av att min pappa viftar med nationalflaggan, löpningen La Venaria Reale... det har varit små men oförglömliga ögonblick! Känslan i barnens ögon efter loppet, när de kom fram till oss och bad om en bild eller en autograf är något jag aldrig kommer att glömma! Kanske för att jag för inte så länge sedan var ett av dessa barn. Mitt uppdrag är att förmedla budskapet att du med slit och engagemang kan göra skillnad och förändra saker.
Yassin Bouih European Cross Country Champion


L'Italia chiamò "ljudet av den italienska nationalsången kommer jag aldrig att glömma"

Drömmen varje barn har när de börjar sin väg inom idrotten är att få chansen att sjunga nationalsången högst upp på pallen. Att göra det inför hempubliken, med din familj, vänner och tränare närvarande, det är grädden på toppen av den vackraste kakan. När jag var barn hatade jag att äta fisk även om mina föräldrar tvingade mig till det, då började jag inkludera det i min kost och förstå dess betydelse! Terränglöpning innebär mycket ansträngning och träning i kalla temperaturer och backar, men jag svär, de kommer att löna sig! Det är orden från en europamästare i terränglöpning som brukade hata den här typen av löpning.


Titta på mästarens favoritprodukter


av Yassin Bouih, Nike - Top4Running ambassadör och Italiensk Landslagslöpare I friidrott 
© Chiara Montesano , Paolo Codeluppi - CPstudio


TÄVLINGAR OCH ARRANGEMANG