Springer du med rätt löparskor?

Springer du med rätt löparskor?

20. 12. 2022 3 min. läsning

Vi hjälper dig att hitta den perfekta löparskon i bara några steg. Testa vår Sko Finder.

En undersökning gjord av Asics har visat att 81% av löparna förmodligen köper fel löparsko. 
Nybörjare, Proffs, Neutrala Löpare, OverPronators, Ultra Löpare - varje löpare har olika biomekanik och springer på olika sätt och behöver därför olika löparskor. Ja, det finns en anledning till att det finns tusentals olika löparskor. Och inte konstigt att många av oss går vilse i löparskoruniverset och köper en sko som inte är den bästa. 

Testa vår Shoe Finder

Asics tolkade resultatet som ett tecken för vägleda löpare mot rätt sko för deras behov. Varumärket klassificerar sina löparskor i “spring lättare, snabbare och roligare” - i varje kategori erbjuder de neutrala modeller (som de flesta befintliga löparskor) för normala pronatorer och modeller med extra stöd för överpronatorer. Dessa två grundläggande klassificeringar i träningsskor, snabba tränings- och racingskor och trailskor med fokus på dina fötter rullningsegenskaper verkar uppenbara ... 

…Men vet du varför du använder dina nuvarande skor? Har dina skor en mjuk eller en mer direkt dämpning? Varför valde du just dem? Vet du ens om du föredrar en mjuk eller mer direkt dämpning?  Och ännu viktigare för vilka körningar använder du dina löparskor? Är de faktiskt lämpliga för denna användning? Racingskor med en kolplatta ska inte används som vardagliga träningsskor bara för att ge dig en känsla av snabbhet, så att få ännu bättre löpupplevelse :).

Dessutom rekommenderas inte att använda samma löparsko för varje löpning. Om du springer mer än två gånger i veckan bör du växla mellan löparskor för att ge dina fötter olika känslor. Vilka modeller passar dock dina önskemål, din löpstil och din biomekanik? Vi hjälper dig att hitta den perfekta löparskon i några få steg.

Testa vår Shoe Finder


PRODUKTRÅD
METASPEED SKY+
asics
Hållbarhet
GEL-NIMBUS 26
asics
Hållbarhet
SUPERBLAST
asics
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED MD
asics
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED SP
asics
METASPEED SKY+
asics
Hållbarhet
METASPEED EDGE PARIS
asics
Hållbarhet
GEL-KINSEI MAX
asics
Hållbarhet
GEL-KAYANO 30 WIDE
asics
Hållbarhet
GEL-KAYANO 30 LITE-SHOW
asics
Hållbarhet
Föregående
Nästa