Nike Streakfly: Den senaste tävlingskon från Nike

Nike Streakfly: Den senaste tävlingskon från Nike

17. 2. 2022 3 min. läsning

En tävlingssko 2022 utan karbonplatt? Du hörde rätt, Nike Streakfly är det senaste tillskottet till den snabba Nike racingfamiljen och den lovar personbästa med ZoomX-skum och en Pebax-platta

Vaporfly och Alphafly – Idrottare runt om i världen älskar dessa skor från Nike. Under utvecklingen av Vaporfly låg fokus i första hand på maraton. Med Nikes senaste skoinnovation fokuserar varumärket nu på medellånga distanser.

"Jag älskar Vaporfly, det är min favoritsko, men för att jag ska kunna gå för världsrekordet på 10 000m tror jag att en lättare sko är perfekt", säger Geoffrey Kamworwor som redan sprang snabba 58:01 på halvmaran.

Och det är här Nike Streakfly kommer in. Det är en ultralätt racer- och elitträningsko för våglopp på korta distanser. Den är byggd för hastighet, inte för avstånd. Jämfört med Nike Vaporfly och Nike Alphafly har den en lägre profil för att ge löparen möjlighet att komma i kontakt med vägen. Överraskningen för en tävlingssko 2022? Den kommer utan karbonplatta!

1

Nike Streakfly ger, till skillnad från Vaporfly och Alphafly, löparen mycket mer kontakt med marken och ger egentligen bara komfort där det behövs. Mellansulan använder samma ZoomX-skum som finns i Nikes kolfiberskor för en mjuk, lätt och lyhörd löpning. Streakfly har dock ingen karbonplatta utan istället en Pebax-platta. Detta ger känslan av stabilitet samtidigt som den trycker dig framåt i varje steg. Utöver detta har Streakfly en superlätt ovandel i mesh. Med ett dropp på endast 6 mm ger den en superlätt och direkt löpkänsla mot marken.

2

 

Prismässigt är Nike Streakfly den mest prisvärda av Nike Road-Racing-skorna. Utöver detta är den väldigt direkt mot marken och en stabil sko, perfekt för kortare lopp.

Nike Racing Shoes Streakfly Vaporfly Alphafly
Offset/dropp 6mm 8mm 4mm
Vikt 160g 195g 209g
Teknik TPE ZoomX, Midfoot Shank PBAX ZoomX, Carbon fiber plate ZoomX, Carbon fiber plate, Zoom Air
Ovandel Circular knit Engineered knit Atomknit

 

Håll ett ögapå top4running butiken inom den kommande framtiden och var först att få tag på den nya Nike Streakfly!

 

 


PRODUKTNYHETER