Tips på löpappar. Vilken väljer du? - Top4Running

Tips på löpappar. Vilken väljer du? - Top4Running

26. 11. 2021 6 min. läsning

Löpning är en av de mest naturliga fysiska aktiviteterna för människor. Allt du behöver göra är att ta på dig löparskorna, ta på dig pannbandet och ge dig ut på en löprunda. De flesta har smartphones och klockor som gör att de kan mäta sin löpning. Och inte bara det! Du kan mäta mycket mer än bara de mil du springer. Vilka är de bästa apparna som körs och vad kan de göra? Läs vidare!

Strava

Vi börjar med en fantastisk app från norr. Namnet kommer från vårt svenska ord träva. Du kan spåra löpning och cykling där. Detta är förresten den mest använda appen bland cyklister. Den erbjuder ett stort antal funktioner, till exempel mil, puls, höjd och detaljerad statistik för individuell träning, som du kan återvända till när som helst.

Kompatibel med följande klockor: Garmin, Apple Watch, Fitbit, Amazfit
Tillgänglig för Android: ja
Tillgänglig för iOS: yes
Pris: Finns en gratisversion, premiumversionen kostar 40kr/månad

Map my Run av Under Armour

Du kanske känner till det som en Endomondo. En av de mest använda apparna, som erbjöd fantastiska funktioner, avbröts i slutet av 2020 och ersattes av Map my Run. Men fortfarande bra! Du kan spåra löpning, skapa löputmaningar eller använda dig av reda befintliga utmaningar och pass. Det är en lättanvänd app och den har omfattande funktioner så den är bra för nybörjare så väl som för mer avancerade löpare. Gratisversionen borde räcka för löpare, den enda nackdelen är popup-annonserna.

Kompatibel med följande klockor: Garmin, Apple Watch, Suunto, Samsung
Tillgänglig för Android: ja 
Tillgänglig för iOS: ja
Pris: Gratis, Premiumversionen kostar 5,99 USD per månad / 29,99 USD per år

Salomon clothes

Runtastic

Löparapp från adidas. Du kan spåra din löpning i den här appen men även många andra aktiviteter, som cykling, skidåkning, promenader, vandring eller till och med dans. Runtastic handlar inte bara om löpning, utan fungerar som ett mycket komplext sportverktyg. Du kan dela dina aktiviteter med vänner och tävla med dem i olika utmaningar. Appen är mycket intuitiv och lätt att använda. Är du ett stort fan? Prenumerera på Premium-versionen, som också erbjuder en mer detaljerad översikt över aktiviteter, ger dig möjlighet att skapa din egen träningsplan och kan pausa ditt pass automatiskt när du slutar under aktiviteten.

Kompatibel med följande klockor: Garmin, Apple Watch, Polar, Suunto
Tillgänglig för Andorid: ja
Tillgänglig för iOS: ja
Prs: gratis, premiumversion 9,99 USD per månad / 49,99 USD per år

Runkeeper

Ett annat löpverktyg som du kan använda inte bara för löpning, utan också för promenader, cykling, vandring, etc. Förutom mätbara data som mil, kilometrar, höjd, antal steg kan du även definiera dina egna mål och utmaningar. Motivationen är garanterad! Så, är du redo för ditt löpäventyr?

Kompatibel med följande klockor: Garmin, Apple Watch, Fitbit
Tillgänglig för Android: yes
Tillgänglig för iOS: yes
Pris: Gratis

Nike Run club

Nike bygger sitt varumärkesimage mycket starkt och när det kommer till appen gäller detsamma. Ikonisk och sofistikerad design är ett måste! I appen kan du mäta mil, promenader och det finns även en sammanfattning och statistik för löpning. Vilka är skillnaderna där jämfört med andra appar? En enorm dos av motivation. Under passen pratar en ljudtränare med dig och väcker dig till ännu bättre prestationer! Tack vare denna motiverande komponent är Nike Run-appen en lämplig för nybörjare.

Tips: Funderar du på att köpa en sportklocka och märket Nike är nära dig? Köp Nike Apple Watch. Du kan ha alla funktioner tillgängliga direkt i klockan, inklusive den fantastiska Nike-designen.

Sports watch compatibility: Garmin, Apple Watch
Tillgänglig för Android: ja
Tillgänglig för iOS: ja
Pris: gratis

adidas shoes

Sportstracker

En app från Finland som erbjuder fler aktiviteter än löpning, igen! Den intuitiva, lättanvända appen, som inte är så välkänd offentligt. Planera dina rutter, analysera din prestation och spåra dina framsteg! Men okej, det finns en nackdel - ibland misslyckas GPS:en. Men överlag, proffsen godkänner definitivt! Tack vare den enkla användningen rankar vi den högt bland ansökningar för nykomlingar.

Kompatibel med följande klockor: Garmin, Apple Watch
Tillgänglig för Android: ja
Tillgänglig för iOS: ja
Pris: gratis

Pacer Pedometer & Step Tracker

Är du typ trött på att springa just nu? Att gå är ett bra och effektivt alternativ. Pacer Pedometer & Step Tracker är en stegräkningsapp där du kan övervaka det du gör och hur det går för dig . Du kan räkna steg, kilometrar och antalet förbrända kalorier. Du kan också skapa en träningsplan och överträffa utmaningarna. En app för promenad-älskare. Om du är en av dem har du all data på ett ställe.

Kompatibel med följande klockor: Garmin, Apple Watch, Fitbit
Tillgänglig för Android: ja
Tillgänglig för iOS: ja
Pris: gratis

Det är upp till dig vilken app du väljer. Det är omöjligt att säga vilken som är bäst, eftersom varje person har olika förväntningar och krav. Vad du än väljer, kom ihåg en viktig sak – rörelse handlar främst om glädje, inte siffror. Ta på dig dina favorit löparskor, mät, tävla, spring, gå, men framför allt, njut!