Höjdpunkter 2021

Höjdpunkter 2021

29. 12. 2021 11 min. läsning

Ett händelserikt år för Top4Running communityt lider mot sitt slut. Vi hade möjlighet att delta under massor av idrottsliga höjdpunkter såsom de tyska friidrottsmästerskapen, Berlin Marathon och terräng EM. Och ännu en höjdpunkt: Vi öppnade äntligen vår egen flaggskeppsbutik i Berlin, Tyskland i augusti månad!

Ett händelserikt år för Top4Running communityt lider mot sitt slut. Vi hade möjlighet att delta under massor av idrottsliga höjdpunkter såsom de tyska friidrottsmästerskapen, Berlin Marathon och terräng EM. Och ännu en höjdpunkt: Vi öppnade äntligen vår egen flaggskeppsbutik i Berlin, Tyskland i augusti månad!

En tillbakablick på löparåret 2021

Januari

Lansering av vår Exklusiva Kollektion: Nike x Top4Running 

I januari blev vi den första löparbutiken att lansera en friidrotts kollektion tillsammans med Nike. Den exklusiva kollektionen är bara tillgänglig i Top4Running butiker. Vi lyckades få Nele Weßel och Julius Lawnik på bild i våra innovativa outfits redan innan lanseringen. Hjärtat i vår kollektion? Alla löpare ska känna sig bekväma i sin tävlingsdräkt. Vi tror att när så är fallet, kan löparen också prestera på sin allra högsta nivå. 

Nike Team

Köp Nike Team-Collection

 

Februari

Tyska inomhusmästerskapen i Dortmund 

De tyska inomhusmästerskapen i Dortmund ägde rum i februari under strikta restriktioner. Tyvärr med endast ett litet antal elitidrottare och ingen publik. 

Våra Top4Running ambassadörer  Djamila Böhm, Nele Weßel, Jana Reinert och Karl Bebendorf klarade av att kvala in trots hårda kvalgränser och tävlade på olika distanser. Djamila sprang 400m och därmed den kortaste distansen, Nele och Jana ställde upp på 800m. Nele placerade sig precis utanför pallen med en otrolig fjärde plats. Karl tog sig upp på pallen genom att vinna en bronsmedalj på 1500m. 

Gallery

 

Mars

Menscykeln och Tävlingsidrott 

I mars, lanserade ASICS sin Sakura Kollektion, en exklusiv kollektion för kvinnor. Sakura är Japanska och betyder Körsbärsblomma, kollektionen är baserade på blommans färger. Top4Running tog den här kollektionen som en möjlighet att fotografera den första kvinno fokuserade kampanjen med Djamila Böhm. I den färdig producerade videon, pratar vår Top4Running ambassadör om ett ämne som, fram tills idag, fått alldeles för lite uppmärksamhet: menscykelns roll i en elitidrottares liv. Djamila är en tävlingsidrottare, och hon berättar om hur hon balanserar sin mens med sin idrott. 

Klicka här för videon!

 

Juni

Tyska mästerskapen 

De tyska friidrottsmästerskapen i Braunschweig kunde hållas som planerat och ingav iallafall en liten känsla av normalitet. Även om det endast var en liten, begränsad skara åskådare, påverkade det inte atmosfären på arenan negativt. 

Våra top ambassadörer Djamila Böhm, Nele Weßel, Jana Reinert och Karl Bebendorf kvalificerade sig alla till dessa mästerskap. Karl tog hem den största meriten: han lyckades helt sensationellt ta titeln som 3000m hinder mästare, Djamila vann brons på 400m häck. Ännu en gång var Florian Kurrasch där som vår officiella fotograf och lyckades fånga en hel del känslor på bild till vårt Top4Running gäng. 

Gallery

 

Juli

Go Faster.Together.Campaign.

I juli kunde vi äntligen släppa vår första märkeskampanj. Den tillät oss att visa vilka vi är och vad Top4Running handlar om: ett löparcommunity skapad av löpare från olika länder runt om i världen, förenade på bana, vägarna och stigarna. Vi släppte lös teamets kraft som gör att alla bli bättre och snabbare. Oavsett vart du börjar. 

Gallery

Klicka här för videon!

Adidas fotografering i Paris

I augusti fotograferade vi med Adidas i Paris. Vad var i fokus? Den snabba Adidas Adizero familjen! Som fortsätter att växa. Se exklusiva bilder från fotograferingen i videon.

 

Adidas Shooting Paris

Click here to see the video!

 

augusti

Äntligen! Top4Running Butiksöppning

Sedan augusti hittar du vår flaggskeppsbutik i Berlin: prova våra senaste löparskor, spikskor och löparoutfits. Vi firade butiksöppningen med en jogg tillsammans med Berlin Track Club. Butikens huvudperson? Vårt Currex 5D Lab! Den här tar din löpanalys till nästa nivå. Du borde definitivt stanna till är för att få ut det mesta av dina löparskor och din löpteknik. 

T4R Store

Klicka här för att se butiksöppningen!

Berlin Halvmarathon

Halvmarathonet i den tyska huvudstaden kallar! Och vilken dag det blev! Totalt 15,096 deltagare från 130 olika länder var på plats, 14,508 av dem löpare. Den Kenyanska Joyceline Jepkosgei satte ett nytt otroligt banrekord på 65:15 minuter. I herrarnas lopp sprang Kenyas Felix Kipkoech årets snabbaste halv maraton på 58:57 minuter. 

Med Lisa Rihm, Tom Gröschl och Xavi Fernandez, hade vi tre av våra top ambassadörer på startlinjen. Och alla sprang personligarekord! Det säger tillräckligt om Berlin halvmaraton, bana och framförallt atmosfären! 

Gallery

Världsklass i Zurich: Diamond League final

Det är dags för Diamond League final! Vem vinner jackpot, tar hem priset och pengarna? Totalt 2.1 miljoner euro i prispengar väntar på idrottsstjärnorna! 
Tack Puma för att vi fick komma! Tillsammans med löparmärket, kunde vi föreviga kvällen till vårt Top4Running gäng. 

Gallery

Vlatava Run

Under den här månaden hade vi även en annan Top4Running höjdpunkt: Vlatava Run! "Vårt lopp" sträcker sig över 360 kilometer, starten går i Šumava i södra Tjeckien och går hela vägen till Prag. Loppet tar dig över stigar, landsvägar, genom Šumava Nationalpark, längs med floder och genom terräng. Du möts av en otrolig utsikt från höga backar, när du springer ner i dalar och genom historiska byar i södern och centrala Bohemia. Du springer under dagen, men också under natten - en helt unik upplevelse! 

Den långa sträcka springs som ett lag, med minst 8 och max 12 deltagare i varje lag, vi hade ett team med internationella ambassadörer på startlinjen med Jan Kürsten, Sassimoves, Iva Kopkova och Xavi Fernandez. Visste du? Top4Running grundades i Tjeckien.

Är du nyfiken nu? Vlatava Run kommer även att arrangeras under 2022: skriv in 14-15 maj i din kalender!

 

Klicka här för mer information!

Berlin Marathon 

Med credot #restartrunning, gick startsignalen för Berlin Marathon! En riktig höjdpunkt i maratonvärlden. Inte minst tack vare Eluid Kipchoge som satte ett nytt världsrekord under Berlin maraton 2018 på tiden 2:01:39.

I år, var Berlin marathon också världens största marathon sedan Coronapandemin tog sin början. I nästan helt perfekta väderförhållanden med solsken och 18 grader, var det dags att ge sig ut på banan för hela 24,796 deltagare. 

Vår Top4Running ambassadör Lisa Rihm satte sitt personbästa på 2.53. Grattis till den här prestationen från hela Top4Running gänget! Förutom det, reste våra partners Vaporflyworldwide från Storbritannien för att göra sin marathon debut. 

Berlin Marathon

Klicka här för att se videon  och känna den speciella atmosfären. 

Post Race Insikter med Philipp Pflieger

Den bästa tysken i Berlin marathon var Philipp Pflieger, som gick i mål på 2:15:01 och tof en otrolig 16onde plats i ett starkt fält. En dag efter maratonloppet kom han till vår Top4Running butik tillsammans med grundaren av Icylence Alex Siegmund och gav oss en glimt av livet bakom kulisserna hos en elit marathonlöpare: 

Hur tränade han för Berlin marathon? Hur såg loppet ut? Är hans arbetsdag slut när han går i mål eller har han obligationer även efter att han når mållinjen? Han tog oss igenom hans dag och hans känslor, och berättade även om sin utrustning. 

Pflieger

 

Oktober

Barcelona Halvmaraton

Top4Running ambassadörer och personal reste från hela Europa till Barcelona (Spanien) för att springa halv maratonet som "Blackteam". Det var en unik upplevelse med ett tält i VIP området och Elite Start Zone för hela gruppen. 

Gallery

 

November

Go Faster Together blev verklighet!

Det var dags att sprida vårt budskap #GoFasterTogether i världen. Och vad passar bättre än att göra det under ett otroligt marathon: Attacker ditt personbästa och stå tillsammans på startlinjen för att ta sig igenom hela banan? 

Vårt mål? Att hjälpa nio löpare från vårt team att nå sina personbästan tillsammans. Totalt 35 farthållare var där och turades om att varje 10-20 kilometer hjälpa löparna att nå sina mål. Vid kilometer 40, samlades alla och sprang de sista två kilometerna tillsammans. En helt unik upplevelse! 

Gallery

"Beat the best" med Currex

Nästa top evenemang i vår flaggskeppsbutik! Currex grundare Björn Gustafsson själv letade efter Berlins mest löpekonomiska löpare. Löpare från Berlin Track Club deltog. 

 

Gallery

10 Kilometer San Sebastian

Raceday för Blackteam! Och vilken dag det var! Vårt team tog sig upp på flera pallplatser i herrarnas lopp med Mustapha och Mael från Frankrike, och Marino från Kroatien. Och vårt kvinnliga team hamnade precis utanför pallen, med en fjärdeplacering. Dessutom, sprang våra butiksmedarbetare Noah och Robel ett fint lopp. 

10k

 

December

Top4Running x Eintracht Frankfurt

Under den kommande säsongen kommer vi att utrusta friidrottsdelen av "Eintracht Frankfurt" med vår Nike club collection. Samarbete presenterades av vår top idrottare Carolin Schäfer, bland andra.

Eintracht Frankfurt

Vill du utrusta din klubb? Hör av dig till oss! 

Terräng-EM Dublin

Det sista internationella loppet för det här året var de Europeiska Mästerskapen i terräng som gick av stapeln i Dublin. Florian Kurrasch var där för Top4Running och kunde föreviga känsliga ögonblick på bild. Du hittar allt värt att veta i vår blogg. 

Gallery

Klicka här för att läsa mer!

 

 

Klicka här Philipps lopprapport!