SUMMER SALE- Tusentals rabatterade produkter med upp till 60 % rabatt KÖP NU
Hur väljer man en perfekt sport-BH?

Hur väljer man en perfekt sport-BH?

24. 6. 2024 8 min. läsning

Sport-bh ✅ är det ultimata vapnet för kvinnor som idrottar. Oerhört viktig och kraftfull.

Sport-bh:ar är en viktig del av varje kvinnas sportkläder. Det är stor skillnad mellan en klassisk behå och en behå som är utformad för löpning. Ta en titt på våra tips och hitta rätt behå för dina sportaktiviteter, som du kommer att känna dig bekväm och självsäker i!

Det är viktigt med en sport-bh

Kvinnliga löpare står ofta inför en svår utmaning. Det är inte lätt att hitta rätt sport-bh, men å andra sidan är det en viktig del av löparkläderna. Påverkan från löpning och andra sporter gör att brösten rör sig och höjer sig hela tiden. Om du inte har en behå med rätt stöd kan du uppleva obehag, smärta och till och med utsätta dig för risk för långsiktiga hälsoproblem. En välsittande sport-bh minimerar bröstens rörelser, minskar belastningen på ligamenten, främjar en bättre hållning och stärker i slutändan självförtroendet!

Jag vill ha en ny sport-bh

Viktiga parametrar för sport-bh:n

När du väljer en sport-bh för större bröst finns det flera parametrar att ta hänsyn till för att säkerställa optimalt stöd och komfort. Dessa inkluderar:

1) Support

En av de viktigaste egenskaperna hos en sport-bh. Sport-bh:ar delas in i tre kategorier beroende på hur mycket stöd de ger:

Större bröst kräver en sport-bh med högt stöd eller inkapsling. Sådana typer ger individuellt stöd till varje bröst, vilket minskar obehagligt studsande och oönskad rörelse. Kort sagt, behån måste vara fast för att hålla brösten nära kroppen och på samma plats.

Jag vill ha en ny sport-BH

2) Omkrets och kupstorlek

Exakta mått är avgörande. Omkretsen ska krama bröstet tätt men bekvämt, medan kuporna ska krama brösten utan att sprida sig. Kom ihåg att varje tillverkares storlek varierar något, och storleken på en klassisk behå är inte heller en regel utan snarare en guide. Det sägs att den rätta storleken är den där du kan föra in två fingrar under banden och fållen utan att behån trycker ner dig.

Du kan enkelt mäta din exakta storlek hemma. Hur gör man då? Ta fram skräddarens måttband och mät!

 • Omfång (midja): mät runt revbenen, strax under bysten, avslappnat och med utandning. För noggrannhet är det bäst att låta båda händerna hänga ner. Om du mäter dig själv, låt ena handen hänga löst medan den andra tar måttet.
  Längd runt halsen. Men vad är toppen? Det är den fylligaste och mest framträdande delen av dina bröst. Den här delen av bröstet kan vara högst upp eller längst ner - vi har alla den på olika sätt. Mät från den mest framträdande punkten på höger bröst över halsen till den mest framträdande punkten på vänster bröst.

Här är ett diagram! Du hittar storlekar från XS till 2XL. I de svarta storlekarna finns det en god chans att det är den perfekta storleken för dig. Om den grå storleken fungerade för dig rekommenderar vi att du börjar med den storleken, men du kan upptäcka att en mindre eller större storlek fungerar för dig.

Velikosti sportovní podprsenky

3) Justerbara band

Sport-bh:ar med justerbara band gör det enkelt att justera passform och stödnivå för ökad flexibilitet.

4) Andningsförmåga och fukttransporterande egenskaper

Du kommer att svettas när du springer, det är ett faktum. Det är därför du ska välja sportbehåar som är tillverkade av funktionella, fukttransporterande material - i de flesta fall polyester, elastan eller nylonblandningar. Dessa gör att behån kan transportera bort svett i stället för att suga in den.

5) Kompression

Ett populärt val för kvinnor med större bröst är behåar som kombinerar kompression (för att minimera bröstens rörelser) och inkapsling (för att stödja varje bröst separat).

6) Brett band nedtill

Vissa behåar har ett band, andra inte. Ett band ger extra stöd och hjälper till att fördela bröstens vikt jämnare. Ett effektivt band bör inte vara bredare än 2,5 cm. Detta ger tillräckligt stöd för brösten och en god komfort. Prova också att lyfta upp armarna - fållen ska helst sitta kvar och inte dras upp.

Jag vill ha en ny sport-BH

Hur väljer man rätt sport-bh?

Om du tvekar om vilken behå du ska lägga i din korg har vi några användbara tips för dig.

 • Prova olika stilar: empirisk erfarenhet är det mest tillförlitliga sättet att hitta den BÄSTA behån. Prova olika stilar, typer av stöd, märken och se vad som passar dig bäst och vad du känner dig bekväm att springa i. Den här resan kan vara ganska lång, men kom ihåg att känslan när du hittar rätt är värd det!
  Testa stödet. Notera: vi pratar om stöd i detalj nedan!
  Kolla med andra kvinnliga löpare. Har du vänner, kollegor eller bekanta i din närhet som också springer? Fråga dem! Du kommer att få beprövade tips om behåar och vem vet, kanske hittar du till och med din egen bland dem.

Precis som löparskor och kläder förlorar sportbehåar sin funktion med tiden - elasticitet och stöd. Byte rekommenderas var 12:e till 15:e månad, beroende på hur mycket den används eller när du märker tecken på slitage. För att förlänga livslängden, tvätta den antingen för hand i ljummet vatten eller i tvättmaskinen på skonsamt, max 30 grader.

Tillräckligt stöd för din sportbehå

Den finns där = grunden i varje sportbehå. Dess stöd. Hur oromantiskt det än låter så är nyckeln till framgång följande formel:

Intensiteten i din sport + storleken på dina bröst = stöd från din behå

Och vad innebär detta i praktiken? Den optimala storleken på en sport-bh och bästa möjliga stöd bestäms av kombinationen av bröststorlek och sportintensitet. En översikt ges i diagrammet nedan:

Doporučené sportovní podprsenky podle sportu a velikosti prsou

Sport-BH med mycket support

Och till sist, ett snabbt nöjdhetstest! Svara på dessa 5 grundläggande frågor:

 • Täcker bh:n hela bröstet?
 • Hålls brösten på plats under sport?
 • Klämmer, klämmer eller känns banden för lösa?
 • Har du på dig funktionsmaterial?
 • Tycker du om dig själv i bh:n?

Om du svarat ja 5 gånger är du väldigt nära den perfekta sport-bh:n!

 


PRODUKTRÅD