Vattentäta skor - Välj din modell och träna när som helst! Köp nu
5 frågor med Klara - Träningsläger på Teneriffa

5 frågor med Klara - Träningsläger på Teneriffa

24. 1. 2023 3 min. läsning

Vi träffade vår ambassadör Klara när hon precis kommit hem från ett 10 dagar långt träningsläger på Teneriffa. Hon berättar om lägret och hennes planer för resten av vintern!

 

För dem Top4Running-läsare som inte känner dig, kan du berätta lite om dig själv?

Jag heter Klara Helander, är 27 år och bor i Uppsala. Jag har tränat friidrott sedan jag var 12 år och de sista 10 åren har jag fokuserat på sprintlöpning, 200m och 400m. Jag älskar träning, speciellt löpning, och det är idag en stor del av den jag är.

Varför åker du på träningsläger och varför blev det Teneriffa? 

Flera andra sprinters skulle åka till Teneriffa på läger så jag och min tränare åkte ner för att kunna träna tillsammans med dom och slipa formen inför säsongsstarten. Underbart att få träna i sol och värme och bara fokusera på träning och återhämtning dessa dagar.

njkdlk

Jag kan tänka mig att träningen är rätt intensiv när man är på läger, kan du berätta hur en vanlig träningsdag ser ut?

En vanlig dag här började med tidig frukost och sedan ett pass innan lunch. Efter det har det funnits tid för poolen eller stranden. Vissa dagar körde vi även ett andra pass på eftermiddagen, men eftersom att inomhussäsongen startade precis efter hemkomst var fokus på lägret att toppa formen och ha kvalitet på träningarna. Träningsdosen var alltså minskad mot den träningen vi gjort under hösten.

Vilket av alla pass var bäst?

Ett väldigt roligt pass var när vi var ett gäng långsprinttjejer som tillsammans körde ett tufft pass. 180m-300m-200m. Ett riktigt jobbigt pass men superkul att springa ihop så många. Vi sparrade och lyfte dessutom varandra och alla sprang väldigt fort!

kjkf

Hur ser din plan ut framöver, ska du tävla något inomhus? Vad har du isåfall för mål? 

Helgen efter hemkomst startade tävlingssäsongen i Växjö. Sedan blir det ytterligare 3 tävlingshelger innan inomhus-SM i Malmö. Där är målet att springa fort och ta mig till SM-final!

Ni hittar Klara här: 

Instagram