SUMMER SALE- Tusentals rabatterade produkter med upp till 60 % rabatt KÖP NU
Tips för löparskor med bred tå

Tips för löparskor med bred tå

18. 5. 2023 8 min. läsning

Det är inte bara storleken som spelar roll. Vilka är de bästa löparskorna med en bred konstruktion och tåbox? Upptäck modeller för väg och trail.

Rätt skobredd kan göra stor skillnad, inte bara för din prestation utan även för din löpkomfort. Alla människor är olika - och detsamma gäller för våra fötter. Vissa löpare har smala fötter och väljer därför löparskor med en mer konventionell konstruktion. Och en del löpare föredrar ännu smalare sko. Andra, med en bredare fot, vill ha komfort. De är trötta på smärta och blåsor och vill inte stöta tårna i ovandelen vid varje steg de tar. Tillhör du den sista gruppen? Då har du kommit till rätt ställe.

Löparskor med bred konstruktion

Här hittar du flera breda modeller från populära varumärken på marknaden. För både väg och terräng. Kolla in dem.

1) Altra löparskor

Altra är kända för att endast tillverka modeller med bred tå och noll drop. I portföljen hittar du minimalistiska väg- och trailskor som är bekväma, slitstarka och, viktigast av allt, hjälper dina fötter att nå sin fulla potential. De uppfyller även andra krav, som att ha en kvalitetssula, material som andas samt en optimal nivå av dämpning. Och vilka bästsäljare från Altra rekommenderar vi?

Altra Timp 4 för terräng

Möt en favorit för trail! Denna volymsko är byggd på Altra ZeroDrop™-plattformen med en bred tåform. Slitstark och välsittande ovandel låser foten bekvämt i skon. Den flexibla MaxTrac™-yttersulan ger dig kontakt med underlaget, stabilitet och grepp. Altra EGO™ MAX-mellansulan tar hand om komforten med en optimal mängd dämpning.

Män Kvinnor

En annan bästsäljare från Altra: Altra Lone Peak

altra_timp

Altra Torin 6 för väg

Altras mest sålda löparsko för väg är Torin 6. Den breda tåboxen och ZeroDrop™-plattformen är också standard här. Denna duo stödjer fotens naturliga arbete och hjälper dina leder och senor att hålla sig friska på lång sikt. Och till råga på allt är skon extremt bekväm! Mellansulan har dämpningsskummet Altra EGO™ MAX. Du kan använda den här skon för din dagliga löprunda, oavsett hur lång den är.

Män Kvinnor

En annan bästsäljare från Altra: Altra Rivera

altra_torin

2) On Cloudgo

Varumärket On är inte bara känt för sin molnliknande dämpning och sulor, utan även för sina modeller med bred tåbox. En av dem är till exempel vägmodellen Cloudgo. En träningssko där du kan njuta av komfort, dämpning och tillräcklig energiåtergivning på samma gång. Dämpningstekniken CloudTec®, tillsammans med Speedboard® i TPU-material, ger dig ett mjukt nedslag som minimerar obehag och smärta när du springer.

Män Kvinnor

Andra breda On-modeller är: On Cloudflyer, On Cloudrunner

on_running_cloudgo

3) Nike Pegasus 40

Vi måste nämna ett varumärke som Nike. Förutom den vanliga konstruktionen erbjuder den också en modell med en bred tå. Och vilken är det? Vi tror att den här kommer att göra dig glad - eftersom det är den legendariska Nike Pegasus för väg. Den bevingade hästen finns också i en bred variant. En mångsidig löparsko för långa och korta löprundor och olika typer av träning. Nike React-tekniken ger dig en kompromiss mellan dämpning (komfort) och kontakt med underlaget (stabilitet). Den tunna ovandelen i mesh passar perfekt för din fot. Mittfotsremmen är mer formbar och passar en mängd olika fotvalvstyper. Öppna dina vingar med Nike Pegasus!

Män Kvinnor

nike_pegasus

3) la sportiva Jackal

Varumärket la sportiva är känt för sina trailmodeller, som du kan springa, vandra eller gå i skogen i. Jackal-modellen är en av många med bred tå och är utformad för medellånga till långa distanser. FriXion Red-yttersulan med dubbel styvhet har ett utmärkt förhållande mellan grepp och hållbarhet. I kombination med den unika Infinitoo™-mellansulekonstruktionen kan den ge betydande avlastning för fötter och leder. Och det är den bredare passformen som bidrar till den övergripande komforten. Spring bekvämt och självsäkert på din nästa trailresa.

Män Kvinnor

Andra breda la sportiva modeller: la sportiva Akasha, la sportiva Lycan

la_sportiva_jackal

4) Salomon löparskor

Salomon är ett omtyckt varumärke och en favorit bland löpskoentusiaster. Det är ingen överraskning att du hittar löparskor med bred tå från dem också. Du kan räkna med mer tåutrymme i två modeller - båda är designade för terränglöpning. Här kommer modellerna. 

Salomon Ultra Glide 2

Salomon Ultra Glide 2 trailsko ger dig hög komfort - vilket gör den till en stark kandidat som partner för långdistanslöpning. Den har en högkvalitativ ovandel med SensiFit-teknik som bekvämt omsluter din fot och håller den på plats med Quicklace-snörning. Dämpningen kommer från mellansulan i Energy Surge-skum med en böjd Reverse Camber-form. Contagrip® MA-yttersulan ger ett säkert fotsteg på en mängd olika underlag, och Profeel Film-tekniken ger bra grepp på vått eller stenigt underlag.

 Män Kvinnor

Salomon_ultra_glide

Salomon Speedcross 6

Den mycket populära Speedcross-modellen är utformad för nästan alla typer av terräng - de får jobbet gjort på asfalterade skogsvägar, i tekniska bergsförhållanden, i stenig terräng eller till och med i lera. EnergyCell™+ blandningen i mellansulan ger unik energiåtergivning tillsammans med dämpning och hållbarhet. Skon är bäst lämpad för medellånga till långa löprundor.

Män Kvinnor

Salomon_speedcross

5) Skinners socks shoes

Här på slutet har vi något speciellt för dig - strumpskor. Detta är en extraordinär innovation, ett mellanting mellan skor och strumpor. De är lämpliga för alla sportaktiviteter och fritidskläder, till exempel för promenader, träning i gymmet, men också löpning på mjuka ytor. Det tar lite tid att vänja sig vid dem, så vi rekommenderar att du använder dem för korta promenader först, till exempel i skogen. De är också bra efter ett lopp, som en del av din återhämtning. När du har vant dig vid dem kommer dina fötter att upptäcka den naturliga rörelsens sanna magi, eftersom de inte begränsas av skor. De är tillverkade av mycket slitstarkt material som skyddar dig på ett tillförlitligt sätt i alla situationer. Kombinationen av 6 funktionsfibrer och den senaste sticktekniken har skapat ett unikt stickmönster som får dina fötter att känna sig bortskämda.

Jag vill prova Skinners sock shoes

strumpskor_skinners

Kolla in hela utbudet av löparskor med bred tåbox:

Visa mig breda löparskor


PRODUKTRÅD