SUMMER SALE- Tusentals rabatterade produkter med upp till 60 % rabatt KÖP NU
Hur väljer man en sport-bh för större byst?

Hur väljer man en sport-bh för större byst?

21. 7. 2023 7 min. läsning

Rätt sport-bh är viktigt! Och för kvinnor med större bröst är detta utan tvekan sant. Hur ska den rätta sport-bh:n för större byst se ut och hur väljer man den?

Att välja en sport-bh för kvinnor med större byst bör inte underskattas. För det finns inget värre än skav eller blåmärken i bröstområdet. Inte nog med att det bränner, gör ont eller kliar, det hindrar dig också från att njuta av det du älskar. Vi har tips som gör valet av sport-bh för löpning till något roligt!

Viktiga egenskaper för att välja en sport-bh

Oavsett vilken sport-bh du väljer finns det några specifika egenskaper att tänka på. De mest grundläggande av dessa är definitivt storlek, passform och stöd. Det är den heliga treenigheten som avgör din komfort när du rör dig. Andra viktiga aspekter är formen på bygelbanden, typen av knäppning eller vilket material behån är tillverkad av.

Hur väljer man en sport-bh för en större byst?

Men låt oss gå direkt till ämnet för den här artikeln - hur väljer man en sport-bh för en större byst? Vi vet att detta kan vara en utmaning för vissa kvinnliga löpare. Men oroa dig inte, vi har 7 tips som hjälper dig att välja rätt.

1) Mät dig själv så noggrannt som möjligt

Bh-storlekar är aningen olika för olika varumärken. Om du har en större byst är den bästa passformen ofta en storlek större än dina andra löparkläder. Så om du använder storlek M kan du vara bekväm med en L. Men tänk på att detta inte är en regel. För exakta mätningar bör du mäta omkretsen (över den fylligaste delen av brösten) och storleken på kupan först, så att du kan välja den perfekta storleken. Mät dig själv hemma med ett måttband från en skräddare eller ta hjälp av en underklädesbutik. En välsittande behå ska sitta åt men inte för hårt.

2) Välj en bh med hög support

Vanligtvis delas stöd för sport-behåar in i tre grundläggande kategorier:

För större bröst är sport-bh:ar med extra stöd det bästa valet. Särskilt om du ägnar dig åt intensiva aktiviteter, t.ex. löpning. De ger mer stöd åt brösten och minskar onödiga rörelser under träning, vilket förhindrar oönskad studsning, gnidning eller skav. Du kan enkelt testa om stödet är tillräckligt genom att hoppa och simulera löpning medan du provar behån.

sport-bh_for_storre_byst

3) Justerbara axelremmar ger ökad flexibilitet

Sport-bh:ar med justerbara band är ett bra val när det gäller löpkomfort. De gör att du antingen kan lossa eller dra åt behån så att du kan anpassa passformen efter din kroppsform och därmed justera stödet något.

4) Breda axelremmar för extra stöd

Kort sagt, breda axelband bär helt enkelt mer. De fördelar bröstens vikt jämnare, så att de skyddas bättre under loppet eller träningspasset.

5) Inkapslade behåar

Sport-bh:ar med individuella kupor, eller inkapsling, är mycket populära bland kvinnor med större bröst. De stöder varje bröst separat, vilket ger dem både tillräckligt stöd och en dos komfort. Och hur är det med kompressionsbehåar? Dessa trycker brösten mot bröstkorgen för att minimera rörelser under aktivitet, och är därför mer lämpliga för medelstora bröst.

6) Satsa på funktionella material

Spara bomulls- eller spetsbehåarna till ett annat tillfälle. För löpning och all annan aktivitet ska du välja bh:ar i funktionsmaterial. De är tillverkade av material som andas och transporterar bort svett så att du håller dig torr och bekväm under träningspasset. Blandningar av polyester, nylon och elastan ger den bästa kombinationen av stöd och andningsförmåga.

nike_loparklader

7) Prova den på din egen hud

Bokstavligen! Om du är osäker på storlek, stöd eller material är det en bra idé att prova några behåar innan du köper en. Även om det är ett litet klädesplagg gör det stor skillnad och är värt att investera i. På Top4Running kan du välja flera olika typer ur vårt sortiment av sportbehåar, få dem hemlevererade och prova dem i lugn och ro. Sedan kan du enkelt returnera de som inte passar.

Kom ihåg att varje kvinna har olika preferenser och olika bröst. Det är därför resan till rätt sport-bh ibland kan förvandlas från en sprint till ett maraton. Men tappa inte fattningen. Ha tålamod, fortsätt prova så kommer du att hitta den perfekta.

Bygel vs. seamless behå

Vissa sport-bh:ar för större byst är utrustade med byglar som ger extra lyft och stöd. Detta låter attraktivt vid första anblicken, men förstärkning är inte alltid bekvämt. Ibland blir det riktigt obehagligt när de gräver sig in i huden. Sömlösa sport-bh:ar är mycket populära nuförtiden, och de ger också tillräckligt stöd samtidigt som de är extremt bekväma. Prova vad som passar dig bäst!

Bästa sport-bh:n för större bröst

Dags för specifika tips! Populära modeller i sektionen för sport-bh:ar med extra stöd är:

  • Nike ALPHA Bra kollektionen - stödjer dig under den mest intensiva aktiviteten och ger det starkaste stödet bland Nikes behåar.
  • Nike FE/NOM Bra kollektionen - ger dig hög support, en säker kompressionskänsla och minimala bröströrelser. De är utformad för både lätta och högintensiva sporter.
  • Modell Under Armour Infinity
  • Modell Asics Metarun
  • Modell Puma High Impact To The Max

Fullända din löparoutfit på Top4Running!

Jag vill ha nya löparskor Visa mig löparkläderna


PRODUKTRÅD