13 perfekta tips på presenter till löpare

13 perfekta tips på presenter till löpare

10. 11. 2023 9 min. läsning

Jul, födelsedag, semester eller bara för skojs skull. Det finns många tillfällen för att köpa presenter till din favoritlöpare. Låt oss hjälpa dig att välja en present som alla löpare kommer att älska!

Har du passionerade löpare omkring dig och undrar hur du ska göra dem glada? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har sammanställt en lista med 13 gåvor, allt från klassika löparskor till ovanliga produkter eller erbjudanden för löpare. Okej, då kör vi!

1) Löparskor

Det första man tänker på är förmodligen löparskor. Vi är inte förvånade, eftersom de är viktiga och avgörande för alla löpare. Kom dock ihåg att du måste välja skor som matchar löparens stil och preferenser. Här är några frågor som kan hjälpa dig:

  • Brukar han/hon springa på väg, trail eller träna på bana?
  • Är han/hon i behov av en tävlings- eller träningssko?
  • Är han/hon intresserad av egenskaper som dämpning, dropp eller skobredd?
  • Vilken storlek behöver han/hon?
  • Föredrar han/hon något särskilt märke?

Om du har svaren på dessa frågor har du kommit halvvägs. Om du inte känner till din löpares preferenser rekommenderar vi att du väljer en annan gåva. Löparskor måste uppfylla löparens behov till 100 %. Men oroa dig inte, vi har bara börjat med våra tips. Vi fortsätter!

2) Löparkläder

Vi garanterar att du kan aldrig få tillräckligt med löparkläder. Det finns inte en löpare som inte skulle uppskatta en ny funktionell t-shirt, shorts, leggings eller jacka för de kallare dagarna. Det viktiga är att välja kvalitet, andningsförmåga och komfort. Och om du också fokuserar på önskat modell, färg och favoritmärke kommer du definitivt att göra succé.

3) Löparutrustning

Löparutrustning har en stor fördel: i de flesta fall behöver du inte oroa dig för vilken storlek du ska välja. Populära val är löparstavar för avlastning av leder, pannlampor för säkerhet eller sportväskor för förvaring av utrustning och resor.

bästa_presenter_för_löpare_och_kvinnor

4) Fitnessmätare eller sportklocka

Ett litet tillbehör som kan göra stora saker. En smartwatch eller sportklocka med GPS-funktion hjälper löpare att mäta sin aktivitet, analysera sin prestation, övervaka återhämtningen, sätta upp mål och mycket mer. De är särskilt uppskattade av nybörjare som vill hålla koll på sina framsteg, hobbylöpare som tränar inför ett lopp eller professionella idrottare. Bland bästsäljarna hittar du klockor från Garmin, Apple eller Suunto.

5) Hörlurar för löpning

Att lyssna på musik, en podcast eller en ljudbok och njuta av en ostörd löprunda är idylliskt. Men ja, när en löpare trasslar in sig i sladdar eller hörlurarna hela tiden trillar ur är det inte lika roligt. Ge löparen hörlurar som är gjorda för löpning. Med ett leende på läpparna kommer de att dansa sig igenom varenda kilometer.

6) Top4Running merch

Är din löparentusiast ett fan av vår webbutik? Det tror vi fullt och fast. Det är därför vi också har vår egen Top4Running merch, inklusive t-shirts, sweatshirts, pannband, strumpor, väskor och andra produkter med vår logga för att göra det tydligt vilket löparcommunity löparen tillhör. Med detta merch kommer de att briljera, både på träningar och tävlingar, men också på fritiden.

7) Återhämtningsprodukter

Tillräcklig återhämtning och vila går hand i hand med löparens prestation och hälsa. Men låt oss vara ärliga, många lägger inte så stor vikt på återhämtning och kämpar med kronisk smärta och skador. Var proaktiv och hjälp din löpare med återhämtningen. En foam roller för muskelavslappning, en stretchmatta eller en massagepistol är alla bra verktyg att använda. Ett annat tips är återhämtning i form av en upplevelse, t.ex. ett spa, massage, bastu eller en fysiokupong.

bästa_presenter_till_kvinnor

8) Presentkort

Om du inte är säker på vad som skulle göra din löpare glad, kom ihåg att inget slår ett presentkort. Fördelar som flexibilitet och snabb leverans gör det attraktivt. Det kommer att skickas till din e-post inom några minuter. Sedan är allt du behöver göra att skriva ut det, lägga det i ett kuvert och sen är du klar. På Top4Running erbjuder vi presentkort på flera olika belopp. Det enda du behöver göra är att välja det som du vill ge bort.

9) Löparböcker

Fötterna i luften och en bok i handen. En populär form av avkoppling bland löpare. Det finns flera typer av löparböcker att välja mellan, till exempel inspirations-, teknik- eller träningsböcker. Men du kan också välja böcker som inte handlar om löpning - till exempel nordiska deckare eller intressanta romaner.

10) System för vätskebalans

Att hålla sig hydrerad är viktigt när man springer. Ge din löpare en vätskeväska, en mjuk förvaringsflaska eller en löparryggsäck med plats för gel, müslibar eller telefon. Den här presenten kommer att uppskattas av de löpare som föredrar längre löprundor där de försvinner in i staden, ute i skogen eller uppe på bergen i flera timmar.

11) Anmälningsavgift för tävlingar

Planerar din löpare att springa ett lopp, men har inte anmält sig ännu? Då har du chansen nu. Du kan enkelt betala anmälningsavgiften online och skicka gåvan till deras inkorg på några minuter. Du kan anmäla dem till ett klassiskt löparlopp i stan, ett trailäventyr i naturen eller kanske ett hinderlopp, som är en ovanlig utmaning. Vi rekommenderar att du betalar två avgifter - en för dig själv också, så att ni kan dela upplevelsen!

bästa_presenter_för_löpare

12) Presentkorg för löpare

Skapa en presentkorg med prylar som varje löpare kommer att uppskatta. Och för att se till att den inte blir tråkig, ge den ett tema. Vi har några tips till dig:

13) Träningsprogram eller timmar med en löpcoach

Att investera i en tränare och ett skräddarsytt träningsprogram är alltid en bra idé. Denna gåva kommer att uppskattas av nybörjare då de kommer att få ny information och uppleva hälsosamma rörelsemönster redan från början. Den är också lämplig för löpare som förbereder sig för sitt första halvmaraton eller andra löpartävlingar som kräver systematisk förberedelse. Hjälp din älskade löpare att uppnå sina idrottsmål!

Vi är övertygade om att du kommer att överraska positivt med någon av presenterna på den här listan. Men kom ihåg att ta hänsyn till preferenser och behov hos den löpare du försöker överraska. På så sätt visar du att du känner din favoritlöpare och skaffar lite pluspoäng hos dem!